viernes, 19 de abril de 2013

El museu de la sal i l'aquari de SantaPola

Com a motiu de reforçar l'après durant l'unitat didàctica que vaig donar a classe sobre algunes curiositats sobre la nostra Comunitat, en especial la nostra provincia, la meua companya tutora i jo vam decidir organitzar una eixida al museu de la sal i a l'aquari de Santa Pola.

Per a demostrar als xiquets on anavem vam fer un recull de les següents imatges amb la seua explicació corresponent:


Trivial de pintura i música

Hotpotatoes ens ofereix la posibilitat de realitzar diferents tipus d'activitats digitals, entre elles aquesta que són un recull d'exercicis de cultura general sobre pintores  i música clàsica. Inclou audicions per identificar autors de peçes clàsiques. En l'apartat de pintura figuren reproduccions de quadres famosos per a la seua identificació.

Jo ho recomane per a tercer cicle de primària.

fes clic ací per a accedir al trivial


Els dinosaures

Ací vos deixe una webquest que ajudarà als alumnes a apronfundir un tema de coneixement del medi: els dinosaures.
fes clic si vols jugar amb mi :)


Ací teniu una activitat de hotpotatoes que pot servir a mode d'avaluació de l'après amb la investigació que els proposava la webquest.

fes clic per anar a l'activitat d'avaluació.

Alimentació saludable

Ací vos deixe una webquest sobre l'alimentació saludable que podeu treballar des de l'àrea d'educació física i en qualsevol nivell de primària, amb la finalitat de concienciar als xiquets sobre la importància d'una bona alimentació.

CLIC SI VOLS VISITAR LA WEBQUEST

Let's go to USA

Let's go to USA, una webquest destinada a la matèria d'anglès. En aquesta els alumnes mitjançant les pautes que els van donant han d'agrupar-se, triar un estat de Estats Units i de l'estat que trien triaran una ciutat per explorar.

És per a xiquets de 6è de primària.

fes clic per a visitar la webquest

Projectes de música amb Jclic

Una vegada més, ací vos deixe un recull de projectes d'activitats trobat al Jclic. Aquesta vegada estan relacionats amb la matèria de música.

El primer projecte té com a objectiu iniciar als xiquets en el  reconeixement visual i auditiu dels instruments de corda (saber els seus nom, la seua classificació, els seu so...), i ho recomane per a partir de segon curs de segon cicle.

fes click per a visitar el projecte

El següent projecte va dirigit a xiquets de l'últim nivell de primària, i tracta sobre les bandes de música, la seua formació, classificació, instruments que inclueix...

fes click en la imatge per a visitar aquest projecte

I per últim, el projecte "estima la música!", recomanat per als nivells inicials i mitjà de primària. Ens ofereix activitats diverses sobre diferents temes relacionats amb la música (instruments, compositors, endevinalles musicals...).

fes clcik per a utilitzar aquest projecte

Pasapalabra

Ací vos deixe una activitat anomenada "Pasapalabra" que he trobat perquè treballeu vocabulari en castellà amb els alumnes.

Clic en la imatge per anar a l'enllaç



jueves, 18 de abril de 2013

Projectes de Coneixement del Medi de Jclic

Ací vos deixe una activitat que he trobat a Jclic sobre el procés d'elaboració de l'oli. 

Pense que és una activitat interesant per treballar amb els alumnes sobretot de 1r i 2n curs de primària,i des de la matèria de coneixement del medi, ja que, hui dia, li donem més importància a altres coses com a les tecnologies i les demés com aquestes que són tan senzilles i rudimentàries les deixem a un costat, per això pense que és important formar als xiquets de mode que sapien d'on procedeixen les coses que les envolten.

fes clic en la imatge per a utilitzar el projecte

Una altra activitat que he trobat a través de Jclic és un projecte que tracta sobre la tardor i activitats relacionades amb aquest tema. Podeu trobar més de 50 activitats relacionades amb la tardor que tracten temes com la masia, la verema, el cep i el raïm, els fruits i arbres de la tardor...

 És un bon recurs per a treballar amb xiquets de primer i segon cicle de primària i així iniciar-les en les estacions.
fes clic en la imatge per a visitar el projecte

El llop Marcelino

Els contes de vegades segueixen uns patrons que han creat en la societat uns estereotips, i que han fet que els prejudicis formen part del nostre dia dia.

Amb aquest conte que he realitzat, podeu tractar aquest tema a classe, a més també és ideal per a iniciar-los en la lectura de contes, ja que és molt visual, amb il·lustracions senzilles i colorides. Ho recomane per al nivell inicial de primària (1r i 2n curs).



Publish at Calameo or read more publications.

A més també he editat una imatge amb "Kizoa" (un recurs que també podeu utilitzar per a editar imatges que vos sirvan per a realitzar a activitats de classe) relacionada amb el conte. L'activitat  la qual acompanya la imatge podria ser la següent:
Caputxeta vermella va ser l'única que va decidir donar-li una oportunitat al llop Marcelino, penses que és correcte la seua actuació? I la dels altres companys? Una vegada heu reflexionat trobeu les 5 diferències de la fotografia de Caperutxeta.


miércoles, 17 de abril de 2013

Càlcul al minut

Ací vos deixe un joc perquè els xiquets pràctiquen el càlcul mental i prengan agilitat mental.

És una pàgina ideal per a treballar en tots els cicles, ja que podem anar afegint diferents graus de dificultat i començar treballant les operacions per separat i per últim treballar-les combinades.

fes click en el dibuix per veure "La màquina del càlcul"


El joc de les matemàtiques

En aquest portal educatiu trobaràs infinitat de jocs perquè els teus alumnes repassen els seus coneixements matemàtics mentres juguen amb tres personatges :Pau, Mariona i Jan. 

Cada un d'ells treballarà un portal diferent, el portal de la lògica, el portal espai-temps i el portal numèric. Dins de cada un d'ells hi ha diferents jocs depenent del que vulgau treballar.

Aquesta web està enfocada per a xiquets de primer cicle i principi de segon cicle.

fes click en la imatge per a visitar "El joc de les matemàtiques"


Recull de contes per descarregar

Els contes, allò que tradicionalment s'utilitzaba per a transmetre tradicions i costums, a més d'extraure d'ells la seua característica moralitat, és una de les millors maneres que els xiquets vagen adquirint vocabulari, amplien l'horitzó de la seua imaginació, creativitat,  alhora que es divertixen. 



Per això vos deixe ací un recull de contes ideals per 1r cicle (millor 2n curs) perquè podeu treballar-los en l'aula amb els vostres alumnes, podeu imprimir-ho si voleu o descarragar-vos-ho perquè siga més fàcil l'utilització d'aquest recurs.


Problemes per a treballar les operacions matemàtiques bàsiques

Ací vos deixe un document que he trobat a "Calameo" que vos servirà per a treballar les operacions matemàtiques bàsiques a través de 58 problemes.

És un bon recurs perquè va acompanyat de fotografies, jo ho recomane per a xiquets de entre segon i tercer cicle.

Espere que vos sirva d'ajuda!

10 claus per a navegar amb seguretat per internet

Vivim en la societat de la informació, la qual gira al voltant de les noves tecnologies. Per això, hui més que mai, hem de donar importància a la formació dels més petits en la utilització d'aquest medis, de mode que els ensenyem a navegar amb seguretat per la xarxa, ja que actualment es produeixen molt problemes derivats de la mala utilitzaió d'internet.

Amb aquest vídeo que he trobat en "YouTube" podeu treballar a classe amb els més petits aquest tema i que així comencen a ser conscients sobre els avantatges i els perills de les noves tecnologies.



El casset de Lorenzo

La situació que trobem a les aules actualment es caracteritza per una gran diversitat entre l'alumnat, de mode que els alumnes han d'aprendre a convivir entre ells, a respectar les diferents cultures, formes de pensar, de ser, aprendre a respectar, incluir i ajudar a aquells xiquet i xiquetes que necessiten d'una atenció educativa especial per tenir unes capacitats(físiques, mentals, poques habilitats socials...)limitades.

Hem de fer veure als alumnes que tots, d'una manera o d'una altra, arroseguem el nostre propi casset com Lorenzo, que tots som diferents pero a la mateixa vegada iguals, que ser com som ens fa ser persones, perquè les persones no som perfectes.

He trobat a "YouTube" aquest conte titulat "El cazo de Lorenzo", vos ho recomane per a xiquets des de primer cicle de primària i cap endavant, ho podeu tractar en les hores de tutoria.Vos pot servir per a tractar el tema del qual vos he parlat, a respectar i a incluir a els companys,fomentar l'espèrit de superació i com és molt visual de segur que als xiquets els agrada molt.

martes, 16 de abril de 2013

Presentació sobre nadius i inmigrants digitals


Coneixeu Marc Prensky? Y els termes natiu i immigrant digital? Qué relació guarden estos termes amb la nostra professió? Doncs bé, hui en dia la mitjana d'edat d'un professor està en torn els 35 anys d'edat, i la majoria d'estos han viscut una era de transició tecnològica i s'han hagut d'adaptar a les noves exigències i demandes socials que es reflectixen en el món educatiu. 

A través de la presentació que vos deixe a continuació podeu resoldre estes qüestions o ampliar coneixements entorn d'este tema.


Una vegada hàgeu llegit la presentació comprendreu que la formació contínua també forma part de les nostres obligacions, estar preparats per a fer front al gran avantatge que tenen els nostres futurs alumnes en este camp.

lunes, 15 de abril de 2013

Consells per a una entrevista a pares

Concertar reunions i entrevistes a pares, forma part del nostre treball diari, i de vegades és una de les coses més costoses, ja que, és de gran importància eixa toma de contacte amb ells, és l'oportunitat de crear el vincle que necessitem formar i fer-los conscients de la necessitat d'un esperit de col·laboració, perquè al cap i a la fi la nostra tasca és la mateixa i ha de ser compartida: educar als xiquets per al futur.

A continuació vos deixe una presentació feta per mí, on vos deixe una guia a seguir davant la situació de la que parlavem abans.

domingo, 14 de abril de 2013

Idees per a crear un bon clima d'aula des de la primera setmana de curs

 Segur que algunes vegades al llarg del curs heu patit un mal ambient entre els alumnes de la classe, la qual cosa influeix en el procès d'ensenyança-aprenentatge.

 A continuació vos deixe una especie d'article-còmic on hi ha diferents consells per a tractar de pal·liar eixe mal ambient des de la primera setmana de classe. Això si perquè siga eficaç ha de ser un treball constant tant amb l'alumnat com el professorat, ja que nosaltres som els primers que hem de donar exemple.


El debat a l'aula

 Ací vos deixe un article d'Antoni de la Torre, que parla sobre la importància del debat a l'aula com a recurs per a fomentar l'activitat oral, en especial en valencià, a més de trobar altres avantatges amb l'aplicació d'aquest en l'escola, com poden ser la interacció entre els alumnes, l'aprofundiment en un mateix tema, aprendre a argumentar, la recapacitació...

 Espere que vos ajude i que arribeu a aplicar els consells que vos deixa a l'aula!

De l'aula d'acollida a l'aula ordinària.

 Com he dit en les paraules que vos dedique en la benvinguda,actualment la societat actual està canviant i és caracteritza per certs trets entre els quals trobem la incipient inmigració.

L'escola, que encara segueix mantenint una visió tradicional (si generalitzem), la majoria de les vegades no sap donar resposta a les demandes d'aquesta nova societat, en especial, a aquests nous alumnes que s'incorporen a les aules i que no comprateixen la mateixa llengua ni cultura que els demés alumnes.

 Davant d'açò, les escoles mostren por per no saber com actuar, al cap i a la fi, l'escola sempre ha sigut una institució que tenia com a funció la conservació i reproducció de la mentalitat tradicional que caracteritzaba a la nostra nació (una mateixa llengua, ideals, cultura).

 És lògic eixe sentiment per part dels centres i les persones que façen d'ells el que són, si ho pensem no estan preparades ni formades per a aquesta inclusió, la qual hem de diferenciar de la integració que és una altra mesura ben diferent, doncs el que volem és la fusió i unió entre totes les llengües, cultures, el respecte per part de tots i no l'assimilació per part dels nous alumnes, que són integrats a l'aula acatant tot de la cultura dominant.

 Ací vos deixe una de les diverses publicacions que ens ofereix la Fundació de Jaume Bofill, escrita pels autors Ricardo Benito Pérez i Sheila González Motos, i que parla de diferents orientacions en les diferents fases en la transició de l'aula d'acollida a l'aula ordinaria.